USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Ayağa kalktık, haykırdık: Kudüs İslam’ındır”

“Ayağa kalktık, haykırdık: Kudüs İslam’ındır”
12-02-2020 10:52
Google News

Saadet Partisi Tokat İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, “Pazar günü İstanbul Yenikapı meydanında idik. Saadet Partimiz genel başkanının tüm siyasi parti başkanlarına özel mektuplar göndererek bizzat davet ettiği , toplumun tüm kesimlerinin Kudüs paydasında birleşmesi üzerine yaptığı davete iştirak etmek üzere, ilimizden özel araçlar ve otobüsler ile katılım sağladık” dedi

Saadet Partisi Tokat İl Başkanı Bilal Metehan Aydın  Genel başkanımızın davetine icabet eden, Gelecek Partisi Genel Başkanı   Ahmet Davutoğlu,Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı   Mevlüt Uysal, Hür Dava Genel Başkanı   İshak Sağlam programa bizzat katılarak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı   Mustafa Destici ise kutlama telgrafı ile iştirak etti.

 Büyük Kudüs Mitingi’nde terör devleti İsrail ve hamisi ABD telin edildi, sözde yüzyılın anlaşmasının hükümsüz olduğu haykırıldı. Mitingde, büyük şeytan Amerika’nın sözde barış planı olan Yüzyılın Anlaşması’nın hükümsüz olduğu haykırıldı, ABD ve işgalci İsrail’e gözdağı verildi… Filistinli mücahitlere “Yanınızdayız” mesajı gönderildi, İslam dünyasına “Ümmet bilinciyle birleşelim, zalimlerin üzerine yürüyelim” çağrısı yapıldı.

                  Saadet partisi Genel Başkanı   Temel Karamollaoğlu, konuşmasına, “Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Gazze için, Batı Şeria için, Ramallah için buradayız. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin için buradayız. Sadece Kudüs mü? Sadece Filistin mi? Elbette hayır. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu Türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizme karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz” sözleriyle başladı.

                 Filistin ve Kudüs’ün Müslümanlar için önemini anlatan gnl bşk nımız  “Ey zalimler, ey Siyonistler, ey ırkçı emperyalistler! Filistin ezelden ebede bir İslam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var. Bu meydanda, Selahaddin Eyyübi’lerin, Sultan Fatih’lerin yolundan gidenler var. Bu meydanda ‘Hayat iman ve cihattır’ diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var” diye konuştu.

 

               Karamollaoğlu “Trump ve Netanyahu tarafından Filistin’e ve İslam dünyasına dayatılan plan, Filistin’i Siyonist İsrail’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil, kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah’ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız” dedi.

 

               Filistin ve Kudüs’ün Müslümanlar için önemini anlatan,    Karamollaoğlu; “Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; ey zalimler, ey Siyonistler, ey ırkçı emperyalistler! Filistin ezelden ebede bir İslam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var. Bu meydanda, Selahaddin Eyyübi’lerin, Sultan Fatih’lerin yolundan gidenler var. Bu meydanda ‘Hayat iman ve cihattır’ diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var. Trump ve Netanyahu tarafından Filistin’e ve İslam dünyasına dayatılan plan, Filistin’i Siyonist İsrail’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil, kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah’ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer tarihin çöplüğüdür.” diye konuştu.

 

                Sözde ‘Yüzyılın Anlaşması’nın kabul etmediğimizi belirten gnl bşk nımız, “Peki, ne varmış bu anlaşmada? Sözde iki ayrı devlet kuruluyormuş; biri İsrail, diğeri Filistin. Peki, Filistin dedikleri nasıl bir devlet olacakmış? Bu devletindusu olmayacak, askeri olmayacak. Yani kendisine ait sınırları, belli toprağı olmayacak. Hava ve kara sınırları olmayacak, sınır kapıları olmayacak. Hatta başkenti olmayacak. Çünkü bu sözde plana göre Kudüs bütünüyle İsrail’e bırakılıyor. Filistin’in başkenti dedikleri yer, Doğu Kudüs diye söylenen birkaç mahalleden ibaret. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekânlar İsrail’in kontrolünde olacak. Bir de bu sözde anlaşmanın içinde 50 milyar dolarlık rüşvet koymuşlar. Şayet Filistin bu şartları kabul ederse 50 milyar dolar yardım yapacaklarmış. Ne diyordu Erbakan Hocamız; ‘Hadiadan, hadiadan, hadiadan... Sizi gidi Siyonizm’in uşakları sizi.’ Bizim, 50 milyar değil, 150 milyar değil, dünyanın bütün hazinelerini toplayıp önümüze serseniz satılık tek bir karış toprağımız yoktur. Cennetmekân Abdülhamid Han’ın dediği gibi; kanla alınan topraklar para ile satılamaz” ifadelerini kullandı.

 

               “Geçmişi bilmeyen bugünü anlayamaz. Bugünü anlamayan da geleceği inşa edemez. Maalesef Filistin 100 yılı aşkın süredir devam eden bir planın hedefidir. Bu planın adı Büyük İsrail Projesi’dir” diyen gnl bşk nımız, “5 aşamalı bir plan ile karşı karşıyayız. İlk olarak Siyonist Kongresi ile 1897 yılında ilk adımı attılar. Filistin’de bir Yahudi devletinin fikri temelini oluşturdular. İkinci adım Balfour Deklarasyonu’ydu. Bu deklarasyon ile İsrail Devleti fikri, siyasi zemine taşındı. Üçüncü adım 1948 yılında sözde İsrail devletinin kuruluşunu, BM vasıtasıyla uydurma gerekçelerle gerçekleştirdiler. Dördüncü aşamada ise Sovyetlerin 1991’de dağılması ile BOP adı altında bölgenin yeniden tanziminin haritaları çizilerek somut adımlar atma safhasına girdiler. Trump’ın öncülük ettiği plan ile Filistin’in üzerine son çiviyi çakmaya çalışıyorlar. Peki, 5’inci aşama ne? Söyleyeyim. Vaat edilmiş topraklar var! Nil ile Fırat’ın arası var. Diyarbakır var, Mardin var, Urfa var, GAP var, Çukurova var. Türkiye var, Türkiye! Açık söylüyorum: Eğer bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak yarın İstanbul’u gündeme getirirler. Bugün Filistin’i koruyamazsak Allah korusun yarın Türkiye’nin bütünlüğünü savunmayla karşı karşıya kalırız.” açıklamasında bulundu.

 

               Müslümanlara sorumluluklarını hatırlatan gnl bşk nımız Temel Karamollaoğlu, “Gece gündüz ağlamanın Müslümanlara hiçbir faydası yok. Bugün sormamız gereken asıl soru şudur, ırkçı emperyalizm adım adım hedefine yürürken biz ne yapıyoruz? Yüzyıllık planlar bir bir devreye sokulurken biz ne yapıyoruz? Bağdat, Şam, Kudüs birer birer yağmalanırken biz ne yapıyoruz? Bu zulüm dünyasını yıkıp yerine adil bir dünya için mi çalışıyoruz, yoksa ırkçı emperyalizmin oyunlarına figüranlık yapıp birbirimizi mi boğazlıyoruz!

Milli Görüşçülerin inancında karamsarlığa yer olmadığını hatırlatan gnl bşk nımız Temel Karamollaoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:  “Aziz Milli Görüşçüler. Şartlar ne kadar zorlu olursa olsun. Bizim inancımızda karamsarlığa, umutsuzluğa yer yoktur. Karanlığın en yoğun olduğu anın, şafağın en yakın olduğu zaman olduğunu unutmamalıyız. İşte bugün buradataya koyduğunuz bu asil duruş, şafağın habercisidir. Sizler bugün burada en gür sesinizle zulme karşı çıkıyorsunuz. Zalimlere meydan okuyorsunuz. Hiç şüpheniz olmasın; bu zulmü elimizle durduracağımız günler yakındır inşallah. Sözlerimi rahmetli Necmettin Erbakan’ın şu cümleleriyle tamamlamak istiyorum. “Zulüm ebedi olamaz. Kötülük er ya da geç hüsrana uğrayacaktır. Hiç kimse Müslümanların bugünkü dağınıklığından dolayı İslam Birliği kurulmayacak zannetmesin. Allah’ın izniyle İslam Birliği mutlaka kurulacak.” Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin mutlaka kurulacaktır. Unutmayın ki; zafer inananlarındır. Ve zafer yakındır..”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42